Enter Your Slogan Here: Lorem Ipsum Semblar un Simplificat Quam un Skeptic!

subota, 2. prosinca 2017.

RECEPT KOJI SAM DOVELA DO SAVRŠENSTVA: POGLEDAJTE U ČEMU JE TAJNA ZA NAJBOLJE I NAJMEKŠE PALAČINKE!


Pravim ih godinama po ovom receptu, ko god je probao sa oduševljenjem je tražio recept koji sam sada odlučila podijeliti sa svima. 
Sastojci:
  • 300 ml mineralne vode
  • 200 ml mlijeka
  • kašikica ulja
  • 2 jaja
  • oko 250 gr. brašna
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • namazi po želji
Priprema:
Pomješajte prvo jaj
a, ulje, so, vodu i mlijeko pa postepeno dodajite brašno uz konstantno miješanje da izbjegnete grudvice (brašno dodajite dok ne dobijete kremastu smjesu). Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pržite ih u zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja. Debljina palačinki će zavisiti od  količine koliko ste usuli u tavu. Premazati ih možete namazima po želji. Ja najviše volim kombinaciju krema i isjeckanih banana. Uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar