Enter Your Slogan Here: Lorem Ipsum Semblar un Simplificat Quam un Skeptic!

subota, 2. prosinca 2017.

Pozvala je beskućnika da popije kafu sa njom, ali ispostavit će se da će joj ta odluka promjeniti život iz korjena!

Povezana slika
NAKON ŠTO JE JEDNO JUTRO CASEY FISCHER KRENULA PO DORUČAK U OBLIŽNJI RESTORAN, UGLEDALA JE BESKUĆNIKA KAKO BROJI SVOJ SITNIŠ KAKO BI SEBI NEŠTO KUPIO DA JEDE. ODLUČILA GA JE POZVATI I ČASTITI KAFOM I DORUČKOM. SJELI SU I PRIČALI SU SATIMA.

Beskućnik kojeg je pozvala bio je veoma fin čovjek koji je imao težak život. Rano je ostao bez oca, majka mu je umrla takodjer veoma rano, imao je teško djetinstvo te je morao od malih nogu da se brine sam o sebi. Kasnije je upao i u kandže droge te se jedva izvukao.

Zadnjih 10 godina je beskućnik i njegov pogleda na život više nije imao smisla. Dok su sjedili, Casey ga je čitavo vrijeme pažljivo slušala, ohrabrivala ga i davala mu savjete. Kada su krenuli iz restorana, beskućnik ju je zamolio da sačeka kako bi joj napisao jednu poruku koju je ona trebala pročitati tek nakon što ode.

Kada je Casey konačno pročitala tu poruku, ostala je šokirana. Na njoj je pisalo sljedeće: ” Danas sam se htio ubiti, ali zbog tebe to neću uraditi. Hvala vam prelijepa damo” . Casey je shvatila da je uradila veoma dobru i važnu stvar kojom je jednom običnom čovjeku promjenila život. A i njoj je, jer kako kaže, nakon tog susreta i te poruke, i ona sada gleda na život mnogo drugačije nego prije.

Podjelite ovu vijest sa svojim prijateljima na društvenim mrežama jer možda i vi sutra možete nekom pomoći i spasiti mu život.

0 komentari:

Objavi komentar